Informatie voor
Partners

Achtergrond van het onderzoek

Prostaatkanker is in Nederland de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen boven de 55 jaar. Voor de behandeling van lokaal beperkt prostaatkanker zijn er meerdere, enigszins gelijkwaardige behandelopties (bijv. afwachten, opereren of bestralen), met verschillen in bijwerkingen voor de patiënt en mogelijk voor u als partner.

Patiënten die een behandeling voor prostaatkanker kiezen, kunnen het lastig vinden om een beslissing te maken voor hun prostaatkanker. Binnen het VU medisch centrum is een keuzehulp voor prostaatkankerpatiënten ontwikkeld. De keuzehulp prostaatkanker is een ondersteuning voor mensen die recent met lokaal beperkt prostaatkanker zijn gediagnosticeerd en hun partners. De patiënt met prostaatkanker en zijn partner kunnen met deze keuzehulp een weloverwogen keuze maken tussen de verschillende behandelopties (bijv. afwachten, opereren of bestralen).

Door de behandelend arts van uw partner bent u gevraagd om mee te werken aan een onderzoek over het gebruik van dekeuzehulp die patiënten en hun partners ondersteuning biedt bij het kiezen van een behandeling voor prostaatkanker. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoekers van de afdeling Urologie van het VU medisch centrum te Amsterdam.
Prostaatkanker Keuzehulp

VUmc, Afdeling Urologie 4F
Postbus 7057
1007 MB Amsterdam